Saturday, November 24, 2012

Misi mengejar Ulama


Alhamdulillah, misi menghadiri kuliah Ustaz Azhar Idrus di Masjid Jamek Kajang berjaya dengan cemerlang. Walaupon sampai agak lewat akibat kesesakan serta kesukaran mencari tempat letak kereta, namun dapat masbuk jemaah maghrib dirakaat terakhir atas jalan tar beralaskan sejadah bekalan.

Subhanallah, para jemaah yang dahagakan ilmu serta bimbingan para Ulama memenuhi segenap inci ruang masjid sehingga melimpah ruah.

Usaha menyelit dicelah-celah para jemaah juga agak berjaya kerana mendapat tempat di dewan solat utama dengan jarak 7-8 saf dari meja penceramah namun berdekatan dengan layar siaran langsung sebelum ceramah bermula.

"Mengakulah kita banyak dosa, nanti tuhan sayang. Janganlah mengaku kita tiada dosa, nanti tuhan benci. Yang tiada dosa hanya para malaikat dan para rasul", Ustaz Azhar Idrus

Terima kasih Ustaz, atas perkongsian ilmu yang bermanfaat dalam suasana yang agak santai serta lawak. Memang TERBAIK!

Terima kasih juga Ustaz kerana sudi meluangkan masa 20-30 minit melayan ratusan para jemaah yang mengerumuni ingin bersalaman. Kalah artis popular!!

*Dah dapat salam UAI, bolehlah tidur lena..
*Para jemaah sibuk ambil gambar Ustaz, Ustaz juga tidak lupa mengambil gambar para jemaah
0 comments on "Misi mengejar Ulama"

 

Our little princess Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez